logo waerdevol

Teamcoaching werkwijze

Teamcoaching is een manier om mensen beter samen te laten werken, niet altijd eenvoudig en vanzelfsprekend! Samenwerking heeft alles te maken met vertrouwen en oprechte interesse in de ander om te kunnen gaan voor een gezamenlijk doel. Ik geloof in de kracht van mensen en ontwikkel hun talenten stapsgewijs door middel van teamcoaching en training, zodat uw organisatie groeit.

Kennismaken en procesanalyse

Teamcoaching begint met luisteren. Hét moment om kennis te maken en mensen te laten vertellen. Over hun werk maar ook over andere belangrijke zaken in hun leven. Zo ontstaat er bij mij een helder beeld van de mens achter het team. Ik neem de tijd om teamleden te leren kennen en kweek een basis van aandacht en vertrouwen.

Teamstructuur smeden, de zin en onzin van overleg

Daarna bekijk ik de overlegstructuren en de bezetting. Soms blijkt dat er vaak wordt overlegd maar dat samenzijn verre van nuttig is. In zo’n situatie breek ik de sleur en bouw ik een overlegstructuur die voor iedereen helder en efficiënt is. We vergaderen als het nodig is en anders niet!

Samenwerking creëren, trainingsdag

De trainingsdag is het moment om samenwerking te creëren. Het is een dag waarvan ik als coach altijd enorm geniet. De teamleden waarmee ik werk ervaren deze dag als leuk en inspirerend. Ze stellen vragen en komen met ideeën. Alle ingrediënten voor samenwerking zijn die dag aanwezig. Op deze dagen wordt vaak veel gelachen en er is veel ruimte voor humor, iets wat ik zelf erg belangrijk vind. Aan het einde van de dag zijn mensen ontspannen, en hebben ze genoeg energie om hun samenwerking gestalte te geven.

Meer rendement uit menselijk talent

Als ik uw organisatie weer verlaat, laat ik een team achter dat bruist van energie, optimaal samenwerkt en sterk genoeg is om uw bedrijfsdoelstellingen te bereiken. Uw team is dan klaar voor opvolging en beheer door uw eigen teammanager.

 SiteTurn webdesign & onderhoud | © Waerdevol Interim management - Training - Coaching 2013 -

Privacyverklaring